lotte AndersenNavn: Lotte

Alder: 27

Beskæftigelse: Landmand

Diagnose: Endometriose

 

 

I en alder af bare 21 (2007) havde jeg jo livet foran mig, troede jeg. Jeg var i fuld  gang med min drømme uddannelse som landmand. Men en dag måtte jeg sige til min chef, jeg tager altså hjem nu, for jeg har det ikke så godt. Han blev lidt halv sur, men da jeg kørte  hjem, der  kunne jeg  godt mærke at det her, er ikke godt. Jeg  tog til lægen og blev indlagt, hvor de så ville lave en kikker operation for at tjekke mig for cyster. da jeg så vågner af min narkose. siger de så at de hade fundet små chokolade cyster på mine æggestokke. og der ved fandt de så ud af jeg har sygdommen endometriose.

Jeg tænkt hvad pokker betyder det nu for mit liv.

Der er jo mange kvinder rundt om i verden, som har den her sygdom ca. 100 millioner kvinder lider på verdensplan af endometriose, det er jo en smertefuld og kronisk sygdom, hvor livmoderlignende slimhinde vokser andre steder end i livmoderen. Ofte går der fem til ti år, før endometriose bliver diagnosticeret,. Det er en sygdom der betyder man har svært ved at blive gravid, jeg ondt i mit underliv – jag op i endetarmen ( svært ved komme af med afføring )  – problemer med have sex – og det rammer en både fysisk og psykisk -Jeg skulle tage P-piller non stop, for at mindske mine smerter. Men det resulterede i  at jeg fik en blodprop i min arm, så væk røg de P-piller. Så skulle jeg prøve hormon spiral, men den satte sig helt forkert og det endte også i en indlæggelse af få den fjernet. Så helt nemt har det ikke været, at finde en løsning på smerterne.

Love

Jeg har  heldigvis fundet manden i mit liv, men da jeg skulle fortælle ham om min sygdom og om hvor svært det er for mig og få børn, var han meget forstående. Det er han stadig for han har set mig uden smerter og med smerter. Jeg stiller egentlig ingen specifikke krav til

min kæreste for han er meget forstående og kan se på mig. hvis jeg har ondt. Selvfølelig kigger han når han kommer hjem fra arbejde og siger hvorfor er der ikke ryddet op? Når jeg så siger at jeg har haft en dårlig dag med smerter, jamen så forstår han jo godt at der ikke lige er bleven rydde op eller vasket tøj. Der er meget der er anderledes, når man som jeg har prøvet at miste 2 børn, fordi graviditeter er svære med denne sygdom. Det gør også ,at man er glad for det man har og det er super vigtigt for os som par, at vi snakker sammen og er ærlige og vi har også dage hvor vi ikke røre en finger eller skal være på. Og det er meget vigtigt for os, at vi fokusere på det der er vigtigt og ikke allemulige ligegyldige hverdagsting.

.”I´m not a victim. I´m a survivor”

 

Det at jeg  som ung,  skal leve med en usynlig sygdom som endometriose er jo super træls.  For sygdommen gør, at man har svært ved at blive gravid, man døjer med smerter i underlivet og tarmene.  Og det kan være svært at snakke med sine venner eller familie om, hvordan jeg har det med det. Derfor har det betydet meget for mig, at jeg har mødt andre kvinder i vores facebookgruppe, hvor vi kan komme ud med og dele vores frustrationer. Mit bedste råd til andre der får en kronisk sygdom, er at sætte sig ind i den sygdom man nu har fået. Så får man lidt mere klarhed over, hvordan ens krop kan reagere.

Det har da påvirket min familie at jeg har en usynlig sygdom,for det er jo ikke sjovt for dem at se, at deres datter eller søster har ondt. Det gør jo også svært for dem, at de ikke kan gøre noget for hjælpe mig. Udover at støtte mig når det er svært for mig, har mine forælder været en god hjælp og støtte. Hvis jeg vågner om morgen og har så ondt at jeg ikke kan rejse mig. Så kommer de over og tager sig af min hund. Det har påvirket min(e) forhold, at hvis jeg har planer med familien, venner eller min kæreste. at jeg så må aflyse pga.  smerter eller træthed. Men min familie, venner og kæreste har stor forståelse for min sygdom. De ved hvor meget jeg kæmper for, at jeg kan klare mig igennem dagen.

Min(e) fremtidsplaner er, at jeg forhåbelig en dag får det ønskebarn min kæreste og jeg drømmer om, selvom  vi ved der er lang vej.

Jeg har valgt bruge mit liv postivt,jeg prøver vende alt om til noget postivt. Og jeg ser sådan på det : ”I´m not a victim. I´m a survivor”

 

 

Skriv et svar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 14

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21