Helle kæmpede for at få livet tilbage

– og hun fik det

 

En af de mest solgte bøger i Danmark handler om lavt stofskifte. Bogen hedder: Få livet tilbage – en bog om lavt stofskifte. Når man spørger forfatteren, Helle Sydendal, hvorfor hun tror, at hendes bog er blevet bestseller, siger hun:

”Jeg synes, at det et bevis på, at lavt stofskifte er en sygdom, der desværre ellers ikke er den store fokus på. Ifølge en ny befolkningsundersøgelse har 6 % af Danmarks befolkning lavt stofskifte, men det er faktisk kun ca. 2 % af Danmarks befolkning, der er i behandling. Der er altså mange, der har sygdommen og symptomerne, uden de er sat i behandling.

Derudover, så er der en gruppe, der ikke får det godt på den gængse behandling for lavt stofskifte. Den gruppe tilhører jeg selv.’’

Helle Sydendal havde fuld fart på karrieren som chefredaktør, inden hun blev syg. Men pludselig begyndte hun at blive træt. Meget træt. Hun gik til lægen, som sagde, at det var naturligt, at hun var træt – med to børn, et krævende fuldtidsjob og hus og hjem.

Over nogle år tog trætheden til, og hun blev også mere og mere ukoncentreret. Men hver gang hun gik til lægen, var svaret det samme: Tag dig sammen, få sovet til strækkeligt, få motioneret og spis sundt.

Der gik altså mange år, før Helle Sydendal blev diagnosticeret med lavt stofskifte og Hashimotos Thyreoiditis, og da hun endelig blev sat i behandling, havde hun ingen glæde af medicinen.

”Jeg fik Eltroxin. Og jeg husker tydeligt, hvad lægerne sagde til mig efter noget tid: Du er velbehandlet, dine ”tal” ser flotte ud. Problemet var, at jeg var lige så syg, som før jeg fik medicinen”, siger Helle Sydendal.

Når lægen ikke lytter

Helle Sydendal fortæller om hele forløbet i sin bog, her er et uddrag, hvor hun fortæller om, hvordan det var at tage til læge, når lægen mener, at man har det godt – selvom man fortæller, at man har det rigtig dårligt:

Efter noget tid med Eltroxin fortalte endokrinologen mig, at mine stofskiftetal var normaliseret, og at jeg havde det godt. Jeg husker tydeligt hans krops­sprog, mens han fortalte mig om mine seneste blodprøvetal. Efter at have haft øjnene rettet udelukkende mod papiret med mine blodprøvetal den første den af konsultationen, lænede han sig nu ind over bordet. Han var smilende, og der var øjenkontakt. Han fortalte den glædelige nyhed, at alt så fint ud, og at jeg havde det godt.

Men faktisk havde jeg det rigtig dårligt, og da jeg gav udtryk for det, forsvandt øjenkontakten.

Da jeg satte spørgsmålstegn ved, om jeg mon blev behandlet optimalt, og jeg spurgte, om der var andre typer medicin, jeg kunne prøve, kiggede han ned i bordet igen. Noget som kunne få mig til at føle mig rask og blive slank igen. Dér lænede lægen sig tilbage i stolen. Derefter lagde han armene over kors og kiggede på sit armbåndsur. Smilet var væk. Besøgstiden var forbi..”

 Det lykkedes Helle Sydendal at skifte til en anden læge, det var hendes redning.

– Min nye læge lyttede til mig, og han ændrede medicinen. I dag får jeg kombinationsbehandling, og jeg har det rigtig godt. Jeg har masser af energi, jeg er kvik i pæren igen – og jeg har tabt mig, siger Helle Sydendal.

 

Mange ringer til Helle

Siden maj sidste år, hvor bogen blev udgivet, har Helle Sydendal fået tusindvis af opringninger og breve:

– Der er rigtig mange, som er i den situation, som jeg var – de får medicin, men har det slet ikke godt. Og de er desperate – og så ringer de til mig, efter de har læst min bog. Jeg oplever aldrig én dag, hvor der ikke er en stofskiftesyg, som ringer til mig og spørger efter hjælp, siger Helle Sydendal.

Udover, at du kan læse om Helle Sydendals kamp for at få den rette behandling og et godt liv med lavt stofskifte, forklarer bogen i et let sprog alt om sygdommen, om blodprøver og diagnosticering og de forskellige behandlingsmetoder – T4, T3 og naturlige stofskiftehormoner.

I øvrigt er der et særligt kapitel til kvinder, der vil være/er gravide. Det har nemlig store konsekvenser, hvis stofskiftet ikke er velreguleret under graviditeten.

Få livet tilbage – en bog om lavt stofskifte

Forfatter: Helle Sydendal
Udgivet af: PH Medier

Paperback, 176 sider
Vejl. pris: 229,-

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 14

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 19

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kandusemig.nu/public_html/wp-content/themes/dashy/footer.php on line 21